Public Announcement: Liberty Seminars 2009
07 Sep 2009

7. september, 2009

Spoštovan-a:

Libertarni klub že drugo leto zapored v Bohinju organizira Seminarje svobode (Liberty Seminars). Seminarji bodo med 16.-27. septembrom, 2009 ponudili alternativo obliko in tematiko izobraževanja, ki temelji na aktivnem raziskovanju klasično liberalnih idej—individualnih pravic in odgovornosti, svobodnega trga in omejene moči države.

Zaradi odličnega odziva lani smo se letos odločili organizirati kar dva eno-tedenska seminarja, ki pričakujeta 80 udeležencev iz 20 držav (10 Slovencev in Slovenk), starih med 20 in 35 let. Kratki življenjepisi udeležencev.

Seminarji svobode so največje srečanje klasičnih liberalcev v regiji. Na seminarjih bodo prisotni vsi najpomembnejši slovenski liberalni teoretiki.

Program bo izvajalo 15 eminentnih predavateljev iz Slovenije (npr: Janez Šušteršič, Ljubo Sirc, Bernard Brščič in Rado Pezdir) in tujine (npr: Steve Pejovich, eden največjih strokovnjakov institucionalne ekonomije na svetu in Andrei Illarionov, glavni ekonomski svetovalec Predsedniku Putinu med 2000-05). Kratki življenjepisi predavateljev.

Libertarni klub je nepridobitna, nedržavna in nepolitična organizacija, ki v Slovenskem prostoru širi klasično libertarne ideje s poudarkom na svobodi posameznika. Posameznikova osebna in ekonomska svoboda sta prepogosto omejeni in krateni. Populistični izgovori okoriščajo predvsem politične elite in lobije, medtem ko je delaven in marljiv človek nemočen in oškodovan. Mi se želimo temu zoperstaviti. Naši projekti segajo od objavljanja komentarjev in analiz do prireja okroglih miz in družabnih dogodkov; z željo po širjenju obzorij in izmenjavi idej. V načrtu imamo tudi prevode del svetovnih klasično liberalnih avtorjev.

Vsi naši projekti so financirani izključno iz zasebnih donacij. Načelno ne sprejmemo niti evra državne pomoči, ki se financira z obdavčitvijo Slovencev in Slovenk. V kolikor bodo slednji imeli zaupanje v naše delovanje in projekte ter nam bodo želeli izkazati podporo verjamemo, da bodo z veseljem postali naši prostovoljni donatorji.

Vsak udeleženec Seminarjev svobode prejme štipendijo, ki pokrije najmanj 70% stroškov. Prizadevamo si, da je ta priložnost idejnega raziskovanja in druženja s somišljeniki dosegljiva vsem, ki jim svobodna družba veliko pomeni.

Vabimo vas, da nas obiščete za časa seminarjev:
1) Tiskovna: 27.9.2009 ob 11h v Hotelu Jezero, Bohinjsko jezero.
2) Po predhodnem dogovoru so naši predavatelji pripravljeni dati intervju za vaš medij.

V kolikor bi želeli pisati o našem projektu pred samim pričetkom 16.9., nas lepo prosim kontaktirajte.

KONTAKTNA OSEBA: Tanja Štumberger, tstumberger@cato.org.

Bookmark and Share


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link & Support


Search


Newsletter:
Recommended websites:

libertarni klub
Atlas
Atlas
libertarni klub
CATO

Don't miss:

Liberty Seminars 2008 video: